Skip to content

Gammalt självporträtt

Jag kom för ett litet tag sedan på att jag har glömt lägga upp min första självporträtts-målning. Märkligt att jag har glömt den, då den inte är särskilt liten. Men mina kreativa alster står och skräpar lite här och där här hemma, så jag antar att jag inte tänker så noga på dem… 🙂

DSC_0106

Jag kommer ihåg att när jag målade på den här (våren och försommaren 2013) bodde jag i en mindre lägenhet än vad jag gör nu. Det var svårt att hitta ett bra utrymme där jag och min målning kunde få vara ostört (något jag fortfarande kämpar med…). Sedan kommer jag ihåg att jag hade ett fältstativ med tre ben som jag hade canvasen på – och vad det bråkade med mig! Utan förvarning kunde ett ben åka iväg och så låg allt på golvet i en enda röra…

Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var så svårt att måla hår (okej, jag tycker fortfarande att det är svårt, men då tyckte jag att det var fruktansvärt!). Jag tycker även att jag ser det nu när jag tittar på målningen. Håret är inte lika distinkt som de andra delarna i motivet, och så ser penseldragen uppe på hjässan ganska slarviga ut. Jag antar att mitt tålamod tog slut… Men jag är nöjd med de små hundarna på koftan i alla fall.

Om jag tänker på årtalen som tal, så är det bara 3 år sedan jag målade porträttet. 3 år är ingen lång tid, men när jag börjar tänka på vad som faktiskt har hänt i mitt liv sedan dess så känns det som om det borde vara 10 år sedan och inte 3! Märkligt det där med tiden och livet. 🙂

Här kan ni se mina andra målningar.

  Like!

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *